Našu obec navštívili reportéri z Rádia Regina

28.07.2012 11:00
Slovenský rozhlas

V apríli roku 2012 do našej obce zavítali reportéri Rádia Regina Bratislava z relácie "Zvony nad krajinou", ktorá ponúka bližšie spoznať jednotlivé obce na Slovensku.

Ako prvé navštívili Obecný Úrad v Boleráze, kde urobili rozhovor s pánom starostom - Ing. Pavlom Mackovčinom, presunuli sa aj do Základnej školy s Materskou školou v Boleráze, kde nahrali rozhovor s pani učiteľkou hudobnej výchovy - Mgr. Alenkou Mackovčínovou o histórii a vzniku piesni "Boleráz, Boleráz" porozprávali sa aj s pani riadtieľkou školy Mgr. Drahomírou Ostatníkovou a samozrejme aj s deťmi, ktoré sa z ich prítomnosti v škole veľmi tešili.

Redaktori Rádia Regina sa zaujímali aj o kultrúrne dianie v našej obci. Porozprávali sa s vedúcou Ľudovej hudby Brezina a Detskej ľudovej hudby Brezinka - PhDr. Lenkou Danišovou, Ľudovo výtvarného krúžku Maderánek - Boženkou Pobieckou a nezabudli si pripomenúť významných rodákov, akým bol Prof. Ing. Dr. techn. Peter Danišovič Dr.h.c. prezývaný ako "staviteľ storočia". Nakoniec navštívili aj ľudovú keramikárku z Boleráza Zuzanu Pinčekovú.

Rádio Regina BAPozývame Vás vypočuť si hodinovú reláciu "Zvony nad krajinou" o obci Boleráz.

« Celú reláciu "Zvony nad krajinou" o obci Boleráz si môžete stiahnuť TU !

"Zvony nad krajinou" - Rádio Regina Bratislava /čas vysielania 10. jún 2012, 11:00 hod./